• KITESURFEN FRIESLAND?

    Misschien wel de plek met de meeste flatwater spots!

    Als (beginnend) kitesurfer wil je natuurlijk alles weten over waar je kan kitesurfen. In Friesland weten wij daar alles van. Op deze pagina vind je meer informatie over deze spot, dus trek al je info eraf die je nodig hebt en deel als dank met je vrienden!

Kitesurfen in Mirns

Als je komt afrijden op het Mirnseklif met een mooie zomerdag, dan is het net alsof je in het buitenland zit!

Kitesurfles Mirns: Mirns Is Net Als Workum Een Zeer Populaire Kitesurflocatie, Waar Het Gehele Jaar Gekitesurft Mag Worden.

In het zomerseizoen zijn er veel badgasten en komen er veel Duitse kiters naar deze spot. Het kan er dus in de weekenden en vakanties enorm druk zijn en dus is het belangrijk de voorrangsregels goed te kennen, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan met mede-kiters. Dit samen met de aanwezigheid van badgasten in het water, zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee dient te houden.

Het oppompen van de kite gebeurt vaak op het grasveld aan de oostkant. De westkant is voor badgasten/zwemmers. Het is niet toegestaan om te kiten in de zwemmerszone en deze informatie lees je terug op het informatiebord wat op de spot aanwezig is.

Wind in Mirns

Extra Info

Eigenlijk kun je overal staan, maar ga je verder het ijsselmeer op (zo’n 800m), dan is het een must dat je jezelf kunt redden in diep water (bodydraggen en selfrescue). De regels staan vermeld op een informatiebord en dien je voor het kitesurfen te bestuderen. Uiteraard kun je ook altijd een local vragen bij onduidelijkheden.

Er zijn voldoende (gratis) parkeermogelijkheden aanwezig.

Vaarbare wind richtingen

West, Zuid-West, Zuid, Zuid-Oost en Oost

Restricties

Kitesurf locatie Mirns is het gehele jaar open voor kitesurfers

KUNNEN WE HELPEN ?

Wil je meer weten? Stel ons gerust een vraag!

1000+ FACEBOOK LIKES

Als je nog even niks wilt aanvragen, maar wél wilt weten waar onze kiteschool zich dagelijks mee bezig houdt…volg ons dan en laat je vrijblijvend inspireren!

VRAAG ONS ALLES VIA WHATSAPP

Heb je dringende vragen die gewoon niet kunnen wachten?

Geen probleem, stuur ons gerust een whatsapp en we proberen zo snel mogelijk te reageren!

BEVRIENDE PARTNERS