• KITESURFEN FRIESLAND?

    Misschien wel de plek met de meeste flatwater spots!

    Als (beginnend) kitesurfer wil je natuurlijk alles weten over waar je kan kitesurfen. In Friesland weten wij daar alles van. Op deze pagina vind je meer informatie over deze spot, dus trek al je info eraf die je nodig hebt en deel als dank met je vrienden!

Kitesurfen in Hindeloopen

Homespot van onze Kiteschool en over het algemeen nooit te druk!

Hindeloopen Is De Homespot Van Kitesurfschool Freeriderz. Door Een Samenwerkingsverband Tussen De Kitesurfschool En Kite- En Windsurfshop Gearfreak Hindeloopen, Kunnen Cursisten Profiteren Van Extra Faciliteiten. Zo Zijn Er Kleedkamers Aanwezig, Is Er Een Bar Met Koffie/Thee En Een Deskundig Advies In De Winkel Voor Eventueel Aanschaf Van Materiaal.

Kitesurflocatie Hindeloopen

Hindeloopen is net als Workum een populaire kite- en windsurfspot, waar het gehele jaar gekitesurft mag worden.

In het zomerseizoen komen er veel Duitse kiters naar deze spot en zijn er ook Duitse kitescholen actief. Het kan er in de weekenden dus aardig druk worden en is het belangrijk de voorrangsregels goed te kennen, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan met mede-kiters.
Dit samen met de aanwezigheid van vele windsurfers rondom de spot zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee dient te houden.

Wind in Hindeloopen

Extra Info

Het oppompen van de kite gebeurt vaak op de dijk in het gras, Voor het starten en landen van de kite is het verstandig en veilig om dit in het water te doen. Het strandje is erg smal en bij harde wind verdwijnt deze zelfs helemaal. Afstand houden van de dijk en achter de gele boeien kiten, zo voorkom je problemen.

Eigenlijk kun je overal staan, maar ga je verder het ijsselmeer op (achter de zandbank), dan is het een must dat je jezelf kunt redden in diep water (bodydraggen en selfrescue). De regels staan vermeld op een bord aan de dijk en dien je voor het kitesurfen te bestuderen. Uiteraard kun je ook altijd een local vragen bij onduidelijkheden.

Vaarbare wind richtingen

N-NW-W-ZW-Z

Restricties

Kitesurf locatie Hindeloopen is het gehele jaar open voor kitesurfers.

Pro-Tip: Hou Rekening Met Kinderen En Los Lopende Honden Op Het Strand En Rol De Lijnen Op Als De Kite Niet Wordt Gebruikt

KUNNEN WE HELPEN ?

Wil je meer weten? Stel ons gerust een vraag!

1000+ FACEBOOK LIKES

Als je nog even niks wilt aanvragen, maar wél wilt weten waar onze kiteschool zich dagelijks mee bezig houdt…volg ons dan en laat je vrijblijvend inspireren!

VRAAG ONS ALLES VIA WHATSAPP

Heb je dringende vragen die gewoon niet kunnen wachten?

Geen probleem, stuur ons gerust een whatsapp en we proberen zo snel mogelijk te reageren!

BEVRIENDE PARTNERS