• KITESURFEN FRIESLAND?

    Misschien wel de plek met de meeste flatwater spots!

    Als (beginnend) kitesurfer wil je natuurlijk alles weten over waar je kan kitesurfen. In Friesland weten wij daar alles van. Op deze pagina vind je meer informatie over deze spot, dus trek al je info eraf die je nodig hebt en deel als dank met je vrienden!

Kitesurfen aan de Afsluitdijk (Kornwerderzand)

Onverwacht mooie natuur en veel publiek op land en water

Kitesurfles Afsluitdijk : Aan De Afsluitdijk Ligt Een Mooie Kitesurfspot, Waar Zowel Beginners Als Gevorderden Prima Kunnen Kiten. De Kitespot Kornwerderzand Ligt Tegen De Snelweg A7 Aan. Dit Samen Met De Aanwezigheid Van Basalt-Blokken Rondom De Spot Zijn Risicofactoren Waar Elke Kitesurfer Rekening Mee Moet Houden.

Kitesurfles Afsluitdijk

Kornwerderzand is geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde kitesurfer. Bijna overal kun je staan, mits je wel tussen de bufferzone en de gele ton blijft kiten. Ga je verder bij Kornwerderzand het ijsselmeer op, dan is het een must dat je jezelf kunt redden in diep water. De regels en de ondiepe zone staan vermeld op het hiernaast afgebeelde bord en dien je voor het kitesurfen te bestuderen. Het natuurgebied bij Kornwerderzand is een absolute NO GO. Uiteraard kun je ook altijd voor vragen terecht bij Kitesurfschool Freeriderz of vraag een local bij onduidelijkheden.

Route

Vanuit Friesland / Groningen: Afslag Kornwerderzand en gelijk linksaf slaan, viaduct over, na 200m rechtsaf, onder het viaduct doorrijden en de kitesurflokatie bevindt zich na 300m aan de rechterkant.

Vanuit Noord-Holland: Afslag Kornwerderzand en hierna linksaf de ventweg op, onder het viaduct doorrijden en de kitesurflokatie bevindt zich na 300m aan de rechterkant.

Wind in Kornwerderzand

Vaarbare wind richtingen

ZW-Z-ZO-O-NO

Op Kornwerderzand kan er ook gekitesurft worden met alle noordelijke windrichtingen. Alleen kan dit een risico met zich meebrengen, omdat de wind dan aflandig is en de kans aanwezig is dat je bij pech het meer op drijft. De noordelijke windrichtingen zijn dus niet geschikt voor beginners die nog moeite hebben met hoogtelopen en zichzelf te redden in diep water (bodydraggen).

Restricties

Kornwerderzand is open van 1 mei tot 1 oktober.

Spotregelgeving

Kites starten / landen alleen onder op het strand of in het water!!
Nooit vliegeren op het strand, nooit met je kite op de dijk komen (snelweg A7)!
Kite neerleggen… -> dan lijnen oprollen
Niet binnen 60m v/d kant varen c.q. springen
200m bufferzone naar het natuurgebied ‘Noordwaard’ aanhouden (rode gebied oostelijk van de spot)
100m bufferzone naar de vaargeul zuidelijk v/d spot aanhouden (rode gebied zuidelijk van de spot)

KUNNEN WE HELPEN ?

Wil je meer weten? Stel ons gerust een vraag!

1000+ FACEBOOK LIKES

Als je nog even niks wilt aanvragen, maar wél wilt weten waar onze kiteschool zich dagelijks mee bezig houdt…volg ons dan en laat je vrijblijvend inspireren!

VRAAG ONS ALLES VIA WHATSAPP

Heb je dringende vragen die gewoon niet kunnen wachten?

Geen probleem, stuur ons gerust een whatsapp en we proberen zo snel mogelijk te reageren!

BEVRIENDE PARTNERS