Kitesurfles Mirns – Freeriderz is hier N° 1

Route

Jouw locatie:

Kitesurfles Mirns: Mirns is net als Workum een zeer populaire kitesurflocatie, waar het gehele jaar gekitesurft mag worden.

In het zomerseizoen zijn er veel badgasten en komen er veel Duitse kiters naar deze spot. Het kan er dus in de weekenden en vakanties enorm druk zijn en dus is het belangrijk de voorrangsregels goed te kennen, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan met mede-kiters. Dit samen met de aanwezigheid van badgasten in het water, zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee dient te houden.

Het oppompen van de kite gebeurt vaak op het grasveld aan de oostkant. De westkant is voor badgasten/zwemmers. Het is niet toegestaan om te kiten in de zwemmerszone en deze informatie lees je terug op het informatiebord wat op de spot aanwezig is.

Bron: Dimitur Hristov

Extra Info

Eigenlijk kun je overal staan, maar ga je verder het ijsselmeer op (zo’n 800m), dan is het een must dat je jezelf kunt redden in diep water (bodydraggen en selfrescue). De regels staan vermeld op een informatiebord en dien je voor het kitesurfen te bestuderen. Uiteraard kun je ook altijd een local vragen bij onduidelijkheden.

Er zijn voldoende (gratis) parkeermogelijkheden aanwezig.

Vaarbare wind richtingen

West, Zuid-West, Zuid, Zuid-Oost en Oost

Restricties

Kitesurf locatie Mirns is het gehele jaar open voor kitesurfers

 

Houd rekening met kinderen en los lopende honden op het strand en rol de lijnen op als de kite niet wordt gebruikt.