Kitesurfles Hindeloopen | Freeriderz is hier N° 1

Route

Jouw locatie:

Hindeloopen is de homespot van Kitesurfschool Freeriderz. Door een samenwerkingsverband tussen de kitesurfschool en Kite- en Windsurfshop GearFreak Hindeloopen, kunnen cursisten profiteren van extra faciliteiten. Zo zijn er kleedkamers aanwezig, is er een bar met koffie/thee en een deskundig advies in de winkel voor eventueel aanschaf van materiaal.

Kitesurflocatie Hindeloopen

Hindeloopen is net als Workum een populaire kite- en windsurfspot, waar het gehele jaar gekitesurft mag worden.
In het zomerseizoen komen er veel Duitse kiters naar deze spot en zijn er ook Duitse kitescholen actief. Het kan er in de weekenden dus aardig druk worden en is het belangrijk de voorrangsregels goed te kennen, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan met mede-kiters.
Dit samen met de aanwezigheid van vele windsurfers rondom de spot zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee dient te houden.

 
Extra Info

Het oppompen van de kite gebeurt vaak op de dijk in het gras, Voor het starten en landen van de kite is het verstandig en veilig om dit in het water te doen. Het strandje is erg smal en bij harde wind verdwijnt deze zelfs helemaal. Afstand houden van de dijk en achter de gele boeien kiten, zo voorkom je problemen.

Eigenlijk kun je overal staan, maar ga je verder het ijsselmeer op (achter de zandbank), dan is het een must dat je jezelf kunt redden in diep water (bodydraggen en selfrescue). De regels staan vermeld op een bord aan de dijk en dien je voor het kitesurfen te bestuderen. Uiteraard kun je ook altijd een local vragen bij onduidelijkheden.

 
Vaarbare wind richtingen

N-NW-W-ZW-Z

 
Restricties

Kitesurf locatie Hindeloopen is het gehele jaar open voor kitesurfers.

Pro-tip: hou rekening met kinderen en los lopende honden op het strand en rol de lijnen op als de kite niet wordt gebruikt