Kitesurfles Afsluitdijk – Freeriderz is hier N° 1

Route

Jouw locatie:

KITESURFLES AFSLUITDIJK : Aan de afsluitdijk ligt een mooie kitesurfspot, waar zowel beginners als gevorderden prima kunnen kiten. De kitespot Kornwerderzand ligt tegen de snelweg A7 aan. Dit samen met de aanwezigheid van basalt-blokken rondom de spot zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee moet houden.

Kitesurfles Afsluitdijk

Kornwerderzand is geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde kitesurfer. Bijna overal kun je staan, mits je wel tussen de bufferzone en de gele ton blijft kiten. Ga je verder bij Kornwerderzand het ijsselmeer op, dan is het een must dat je jezelf kunt redden in diep water. De regels en de ondiepe zone staan vermeld op het hiernaast afgebeelde bord en dien je voor het kitesurfen te bestuderen. Het natuurgebied bij Kornwerderzand is een absolute NO GO. Uiteraard kun je ook altijd voor vragen terecht bij Kitesurfschool Freeriderz of vraag een local bij onduidelijkheden.

* Bron: Sjoerd Sinnema

Route

Vanuit Friesland / Groningen: Afslag Kornwerderzand en gelijk linksaf slaan, viaduct over, na 200m rechtsaf, onder het viaduct doorrijden en de kitesurflokatie bevindt zich na 300m aan de rechterkant.

Vanuit Noord-Holland: Afslag Kornwerderzand en hierna linksaf de ventweg op, onder het viaduct doorrijden en de kitesurflokatie bevindt zich na 300m aan de rechterkant.

 
Vaarbare wind richtingen

ZW-Z-ZO-O-NO

Op Kornwerderzand kan er ook gekitesurft worden met alle noordelijke windrichtingen. Alleen kan dit een risico met zich meebrengen, omdat de wind dan aflandig is en de kans aanwezig is dat je bij pech het meer op drijft. De noordelijke windrichtingen zijn dus niet geschikt voor beginners die nog moeite hebben met hoogtelopen en zichzelf te redden in diep water (bodydraggen).

 
Restricties

Kornwerderzand is open van 1 mei tot 1 oktober.

 
Spotregelgeving

Kites starten / landen alleen onder op het strand of in het water!!
Nooit vliegeren op het strand, nooit met je kite op de dijk komen (snelweg A7)!
Kite neerleggen… -> dan lijnen oprollen
Niet binnen 60m v/d kant varen c.q. springen
200m bufferzone naar het natuurgebied ‘Noordwaard’ aanhouden (rode gebied oostelijk van de spot)
100m bufferzone naar de vaargeul zuidelijk v/d spot aanhouden (rode gebied zuidelijk van de spot)