Kitesurfles Mirns – Freeriderz is hier N° 1

Route

Jouw locatie:

Kitesurfles Mirns: Mirns is net als Workum een zeer populaire kitesurflocatie, waar het gehele jaar gekitesurft mag worden.

In het zomerseizoen zijn er veel badgasten en komen er veel Duitse kiters naar deze spot. Het kan er dus in de weekenden en vakanties enorm druk zijn en dus is het belangrijk de voorrangsregels goed te kennen, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan met mede-kiters. Dit samen met de aanwezigheid van badgasten in het water, zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee dient te houden.

Het oppompen van de kite gebeurt vaak op het grasveld aan de oostkant. De westkant is voor badgasten/zwemmers. Het is niet toegestaan om te kiten in de zwemmerszone en deze informatie lees je terug op het informatiebord wat op de spot aanwezig is.

Bron: Dimitur Hristov

Extra Info

Eigenlijk kun je overal staan, maar ga je verder het ijsselmeer op (zo’n 800m), dan is het een must dat je jezelf kunt redden in diep water (bodydraggen en selfrescue). De regels staan vermeld op een informatiebord en dien je voor het kitesurfen te bestuderen. Uiteraard kun je ook altijd een local vragen bij onduidelijkheden.

Er zijn voldoende (gratis) parkeermogelijkheden aanwezig.

Vaarbare wind richtingen

West, Zuid-West, Zuid, Zuid-Oost en Oost

Restricties

Kitesurf locatie Mirns is het gehele jaar open voor kitesurfers

 

Houd rekening met kinderen en los lopende honden op het strand en rol de lijnen op als de kite niet wordt gebruikt.

Kitesurfles Makkum – Freeriderz is hier N° 1

Route

Jouw locatie:

Kitesurfles Makkum : makkum is een populaire windsurfspot, waar vanaf 1 oktober tot 1 mei ook gekitesurft mag worden. In het zomerseizoen zijn er veel badgasten en hierdoor mag er i.v.m. de veiligheid niet gekitesurft worden.

Het kitesurf strand ligt helemaal noordelijk en is omgeven door basaltblokken.
Dit samen met de aanwezigheid van vele windsurfers rondom de spot zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee moet houden.

Bron: Lord of the boards

Extra Info

In het begin kun je staan, maar ga je verder het ijsselmeer op, dan is het een must dat je jezelf kunt redden in diep water. De regels staan vermeld op het hiernaast afgebeelde bord en dien je voor het kitesurfen te bestuderen. Uiteraard kun je ook altijd een local vragen bij onduidelijkheden.
Vaarbare wind richtingen

NW-W-ZW-Z
Restricties

Kitesurf locatie Makkum is open van 1 oktober tot 1 mei.
Spotregelgeving

Kites starten / landen alleen in de Kitezone (noordelijkste punt achter het blauwe bord tot het einde strekdam, zie kaart)
Bij het niet gebruiken van de kite, dan lijnen oprollen
Nooit vliegeren op het strand!
Alleen buiten de (gele) boeienlijn kiten (westelijk v/d lijn strekdam – hoog gebouw villapark)
100m bufferzone naar de vaargeul noordelijk v/d spot aanhouden!

Kitesurfles Afsluitdijk – Freeriderz is hier N° 1

Route

Jouw locatie:

KITESURFLES AFSLUITDIJK : Aan de afsluitdijk ligt een mooie kitesurfspot, waar zowel beginners als gevorderden prima kunnen kiten. De kitespot Kornwerderzand ligt tegen de snelweg A7 aan. Dit samen met de aanwezigheid van basalt-blokken rondom de spot zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee moet houden.

Kitesurfles Afsluitdijk

Kornwerderzand is geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde kitesurfer. Bijna overal kun je staan, mits je wel tussen de bufferzone en de gele ton blijft kiten. Ga je verder bij Kornwerderzand het ijsselmeer op, dan is het een must dat je jezelf kunt redden in diep water. De regels en de ondiepe zone staan vermeld op het hiernaast afgebeelde bord en dien je voor het kitesurfen te bestuderen. Het natuurgebied bij Kornwerderzand is een absolute NO GO. Uiteraard kun je ook altijd voor vragen terecht bij Kitesurfschool Freeriderz of vraag een local bij onduidelijkheden.

* Bron: Sjoerd Sinnema

Route

Vanuit Friesland / Groningen: Afslag Kornwerderzand en gelijk linksaf slaan, viaduct over, na 200m rechtsaf, onder het viaduct doorrijden en de kitesurflokatie bevindt zich na 300m aan de rechterkant.

Vanuit Noord-Holland: Afslag Kornwerderzand en hierna linksaf de ventweg op, onder het viaduct doorrijden en de kitesurflokatie bevindt zich na 300m aan de rechterkant.

 
Vaarbare wind richtingen

ZW-Z-ZO-O-NO

Op Kornwerderzand kan er ook gekitesurft worden met alle noordelijke windrichtingen. Alleen kan dit een risico met zich meebrengen, omdat de wind dan aflandig is en de kans aanwezig is dat je bij pech het meer op drijft. De noordelijke windrichtingen zijn dus niet geschikt voor beginners die nog moeite hebben met hoogtelopen en zichzelf te redden in diep water (bodydraggen).

 
Restricties

Kornwerderzand is open van 1 mei tot 1 oktober.

 
Spotregelgeving

Kites starten / landen alleen onder op het strand of in het water!!
Nooit vliegeren op het strand, nooit met je kite op de dijk komen (snelweg A7)!
Kite neerleggen… -> dan lijnen oprollen
Niet binnen 60m v/d kant varen c.q. springen
200m bufferzone naar het natuurgebied ‘Noordwaard’ aanhouden (rode gebied oostelijk van de spot)
100m bufferzone naar de vaargeul zuidelijk v/d spot aanhouden (rode gebied zuidelijk van de spot)

Kitesurfles Harlingen – Freeriderz is hier N° 1

Route

Jouw locatie:

Kitesurfles Harlingen: een schitterende kitesurfspot gelegen direct naast de buitenhaven. De veerdiensten naar Vlieland en Terschelling, de bruine vloot schepen en de kans op het zien van een nieuwsgierige zeehond, maakt dit een bijzondere kitelocatie in Friesland.

Kitesurflocatie Harlingen
Op het strand van Harlingen ter hoogte van Strandpaviljoen ‘t Zilt heb je alle ruimte om de kite op te bouwen. Omdat je op de waddenzee te maken hebt met het getij, kun je hier het beste kitesurfen zo’n 2 uur voor tot 2 uur na hoog water. Bij laagwater en eb, krijg je een laag slib en dat kan voor beginnende kitesurfer lastig zijn. De locals zie je wel regelmatig kitesurfen met laagwater en zijn aan deze omstandigheden gewend.

Houd rekening met kinderen en los lopende honden op het strand en rol de lijnen op als de kite niet wordt gebruikt.

Bron: Sander Hekkema

Extra Info

Er zijn voldoende (gratis) parkeermogelijkheden aanwezig. Verder staan de regels omtrent het kitesurfen vermeld op een bord dat geplaatst is door de gemeente Harlingen. Het strandpaviljoen is onlangs verbouwd en er is een toiletgebouw en buitendouche aanwezig.

 
Vaarbare wind richtingen

NW-W-ZW-Z
Restricties

Harlingen is het hele jaar geopend.

Kitesurfles Workum – Freeriderz is hier N° 1

Route

Jouw locatie:

Kitesurfles Workum: workum is een populaire kite- en windsurfspot, waar het gehele jaar gekitesurft mag worden. In het zomerseizoen zijn er veel badgasten en komen er veel Duitse kiters naar deze spot.

Kitesurfles Workum ? Je eerste meters beginnen bij Freeriderz…
Kitesurfles Workum: het kitesurfstrand van Workum ligt helemaal noordelijk en is omgeven door basaltblokken.

Dit samen met de aanwezigheid van vele windsurfers rondom de spot zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee moet houden.

Bron: Jeroen Tolsma

Extra Info

Voor de maanden juni, juli en augustus zijn de regels aangescherpt en deze vind je hier. Het kan er in de weekenden enorm druk zijn en dus is het belangrijk de voorrangsregels goed te kennen, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan met mede-kiters. Dit samen met de aanwezigheid van vele windsurfers rondom de spot zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee dient te houden.
Vaarbare wind richtingen Workum

N-NW-W-ZW-Z
Restricties in Workum

Kitesurf locatie Workum is het gehele jaar open voor kitesurfers
Spotregelgeving in Workum

Kites starten / landen alleen in de Kitezone (noordelijkste punt achter het blauwe bord tot het einde strekdam, zie kaart)
Bij het niet gebruiken van de kite, dan lijnen oprollen
Nooit vliegeren op het strand!
Alleen buiten de (gele) boeienlijn kiten (westelijk v/d lijn strekdam – hoog gebouw villapark)
100m bufferzone naar de vaargeul noordelijk v/d spot aanhouden!

Kitesurfles Hindeloopen | Freeriderz is hier N° 1

Route

Jouw locatie:

Hindeloopen is de homespot van Kitesurfschool Freeriderz. Door een samenwerkingsverband tussen de kitesurfschool en Kite- en Windsurfshop GearFreak Hindeloopen, kunnen cursisten profiteren van extra faciliteiten. Zo zijn er kleedkamers aanwezig, is er een bar met koffie/thee en een deskundig advies in de winkel voor eventueel aanschaf van materiaal.

Kitesurflocatie Hindeloopen

Hindeloopen is net als Workum een populaire kite- en windsurfspot, waar het gehele jaar gekitesurft mag worden.
In het zomerseizoen komen er veel Duitse kiters naar deze spot en zijn er ook Duitse kitescholen actief. Het kan er in de weekenden dus aardig druk worden en is het belangrijk de voorrangsregels goed te kennen, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan met mede-kiters.
Dit samen met de aanwezigheid van vele windsurfers rondom de spot zijn risicofactoren waar elke kitesurfer rekening mee dient te houden.

 
Extra Info

Het oppompen van de kite gebeurt vaak op de dijk in het gras, Voor het starten en landen van de kite is het verstandig en veilig om dit in het water te doen. Het strandje is erg smal en bij harde wind verdwijnt deze zelfs helemaal. Afstand houden van de dijk en achter de gele boeien kiten, zo voorkom je problemen.

Eigenlijk kun je overal staan, maar ga je verder het ijsselmeer op (achter de zandbank), dan is het een must dat je jezelf kunt redden in diep water (bodydraggen en selfrescue). De regels staan vermeld op een bord aan de dijk en dien je voor het kitesurfen te bestuderen. Uiteraard kun je ook altijd een local vragen bij onduidelijkheden.

 
Vaarbare wind richtingen

N-NW-W-ZW-Z

 
Restricties

Kitesurf locatie Hindeloopen is het gehele jaar open voor kitesurfers.

Pro-tip: hou rekening met kinderen en los lopende honden op het strand en rol de lijnen op als de kite niet wordt gebruikt